Službeni internet portal Varaždinska županija

Varaždinska županija u svoje prioritete rada stavila podizanje kvalitete života umirovljenika

OBJAVLJENO 16.02.2020.

Na jučerašnjoj skupštini Udruge umirovljenika Martijanec Martinčević istaknula: Kad već načelnik Općine ne želi financirati rad Udruge umirovljenika, njihov rad omogućiti će Županija

Udruga umirovljenika Martijanec koja broji preko 200 članova, održala je jučer 15. veljače svoju godišnju skupštinu. Skupštini je prisustvovalo 160 članova, umirovljenika s područja cijele Općine Martijanec, a pozivu na skupštinu odazvali su se i savjetnica župana Varaždinske županije Natalija Martinčević, predsjednik Savjeta za umirovljenike i osobe starije životne dobi Varaždinske županije Vladimir Kozjak, predsjednica Saveza udruga umirovljenika Varaždinske županije i županijska vijećnica Jadranka Bahlen i županijska vijećnica Mira Letić.

Predsjednica Udruge umirovljenika Martijanec Nadica Valek posebno se zahvalila na pomoći Varaždinskoj županiji, županu Radimiru Čačiću i savjetnici Martinčević. Naime, Udruzi umirovljenika Martijanec kao jednoj od najaktivnijih Udruga na području Martijanca uskraćeno je financiranje od strane Općine za ovu godinu, no kako je istaknula predsjednica to ih neće spriječiti u njihovim aktivnostima i projektima koje provode i koje planiraju provoditi. U ime Udruge veliko zadovoljstvo suradnjom Udruge umirovljenika i Varaždinske županije iskazao je i tajnik Udruge umirovljenika Martijanec i općinski vijećnik Branko Kežman.

U ime Varaždinske županije umirovljenicima i članovima Udruge obratila se savjetnica župana Natalija Martinčević, koja je istaknula da unatoč tome što načelnik ne želi pomoći radu Udruge umirovljenika, što smatra društveno neodgovornim i nekorektnim, Varaždinska županija će pomoći radu Udruge.

- Varaždinska županija u svoje prioritete rada stavila je upravo podizanje kvalitete života umirovljenika. Značajno smo povisili izdvajanja za aktivnosti Saveza udruga umirovljenika tako da je ono za prošlu godinu iznosilo 493.000 kune, što je najveće izdvajanje iz proračuna za umirovljenike ikada. Povećali smo i broj uskršnjih i božićnih paketa za najpotrebitije, organizirali cijeli niz događanja za umirovljenike, a u ovoj godini osigurano je više od 100.000 kn za programe udruga umirovljenika svih gradova i općina u Županiji po natječaju koji je upravo u tijeku - rekla je Martinčević koja je na kraju čestitala svim članovima na aktivnostima i zaželjela im puno uspjeha u radu u godini koja je pred nama.

NAJČITANIJE NOVOSTI