Službeni internet portal Varaždinska županija

Župan obišao radove na županijskoj prometnici u Beretincu

OBJAVLJENO 29.04.2020.

Župan Varaždinske županije Radimir Čačić je u pratnji ravnatelja ŽUC-a Tomislava Osonjačkog i predsjednika Upravnog vijeća ŽUC-a Krešimira Horvata  obišao radove na sanaciji te proširenju ceste u Općini Beretinec. Obilasku su nazočili i načelnik Općine Beretinec Igor Kos te zamjenik načelnika Matija Kefelja.

Kako je istaknuto prilikom obilaska u tijeku je izvedba prve faze biciklističke staze, duge 500 metara, u čiju će izgradnju okvirno biti uloženo 390 tisuća kuna, a u proljeće sljedeće godine kreće druga faza radova. Ovdje su nedavno završili i radovi u projektu aglomeracije vrijedne oko 2 milijuna kuna.

Župan Radimir Čačić naglašava važnost izvedbom ovakvih radova.

- Druga faza radova podrazumijeva izgradnju dodatnih 1000 metara biciklističke staze koja će fizički, u Poljani, biti spojena na mrežu biciklističkih staza grada Varaždina. Ovim ulaganjem dodatno se podiže sigurnost cestovnog prometa te se dodatno podiže standard u Općini Beretinec. Ovo ima veliku vrijednost za građane Beretinca, poglavito za mladu populaciju. - ističe župan Čačić.

- Ovdje se radi o jednoj od najprometnijih prometnica u našoj Županiji, dakle o ulazu u Varaždin od strane Beretinca. Proširuje se dakle cesta, zatim se sanira postojeća cesta te se uređuje i biciklistička staza. Ovime se završava kompletna dionica, ide novi sloj asfalta te će ova prometnica biti sprema za kvalitetno odvijanje prometa - rekao je ravnatelj ŽUC-a Tomislav Osonjački.

Načelnik Općine Igor Kos izrazio je zadovoljstvo odvijanjem radova.

- Nama je svaka investicija bitna, mala smo općina, ali je zanimljivo da smo se samo prije par godina razgovarali o investicijama vrijednim dvadeset ili trideset tisuća kuna, a danas govorimo o milijunima. Želim istaknuti jako dobru suradnju s ŽUC-om i naravno Varaždinskom županijom koja naše projekte prepoznaje i podržava. Kod ovih radova ne treba samo govoriti o novčanoj vrijednosti, nego je vrijednost višestruka, a sigurnost nam je svakako najbitnija – rekao je Kos te dodao kako ih još čeka postavljanje javne rasvjete.

NAJČITANIJE NOVOSTI