Službeni internet portal Varaždinska županija

Stairs

Započeo projekt Stairs

Od 7. do 8. ožujka 2019. u Budimpešti je održan Kick off meeting za projekt STAIRS“ "Stakeholders Together Adapting Ideas to Readjust Local Systems to Promote Inclusive Education" iz programa ERASMUS +K3 u kojem Varaždinska županija (Upravni odjel za prosvjetu, kulturu i sport) sudjeluje kao partner.

 Sastanku su prisustvovali Robert Kelemen, Irena Jović i Silvija Ladić Fischer, članovi projektnog tima za Varaždinsku županiju.

Svrha sastanka je bila upoznavanje partnera, razgovor o ulozi, odgovornosti i načinu provođenja projektnih aktivnosti, definiranje ciljeva u narednom razdoblju i priprema drugog partnerskog sastanka u Varaždinu, financijska i administrativna pitanja na projektu, izrada prijedloga projektnog loga i slogana.  Također su donesene konkretne odluke u kojem smjeru će se projekt razvijati i u skladu s tim koje su zadaće pojedinih partnera.

Prijavitelj projekta je  Tempus Public Foundation, (TPF) iz Budimpešte (Mađarska), a  partneri su:

  • Universidade Lusofona de Humanidades e Tehnologias - PORTUGAL
  • Mary Immaculate College, University of Limerick – IRELAND
  • Centre for Applied Research and Continuing Education - CZECH REPUBLIC
  • Institute of the Republic of Slovenia for Vocational Education and Training – SLOVENIA
  • Educational Research Institute – SLOVENIA
  • Varaždin County, Department of Education, Culture and Sport – CROATIA

Cilj projekta je promocija inkluzivnog učenja kroz unapređenje kompetencija i profesionalnog znanja. Projekt će se provoditi kroz razmjenu znanja i iskustava zemalja partnera u projektu, u kojem će sudjelovati pedagoški centri, lokalne obrazovne vlasti te ostali dionici koji sudjeluju u oblikovanju obrazovnih politika na regionalnoj i nacionalnoj razini.

Kroz tri godine trajanja projekta izradit će se preporuke za novi inovativni pristup inkluzivnom učenju u školama partnerskih  regija i zemalja koji će promovirati i podupirati obrazovanja i treninge za rad s učenicima s posebnim potrebama i ostalim učenicima  u nepovoljnom položaju zbog čega  su im rezultati učenja i napredovanja  slabiji.

Projekt će trajati 3 godine, počevši od 31.01. 2019. godine.